Міністерство соціальної політики розширило перелік осіб, які мають право на отримання виплат членам сімей загиблих «Небесної сотні». Про це повідомила глава відомства Людмила Денисова в ході зустрічі з сім'ями загиблих «Небесної сотні» та їхніми представниками, повідомляє прес-служба міністерства.

На початку зустрічі вона висловила співчуття родинам, які втратили близьких під час акцій протесту на Майдані, що відбулися в листопаді 2013 року - лютому 2014 року.

Вона повідомила, що уряд робить все можливе, щоб кожна сім'я загиблого отримала належну їм виплату і допомогу.

Він підкреслила, що за рішенням Кабінету Міністрів Мінсоцполітики надано право самостійно приймати рішення в межах коштів, передбачених держбюджетом на такі виплати, щодо конкретних випадків кожній сім'ї. Зазначена норма стосуватиметься тільки родин тих загиблих, які включені до списку «Небесної сотні».

«Держава подбала і про тих, хто отримує доплату до пенсій у зв'язку з втратою годувальника. Тепер вона становитиме 5000 грн на одного непрацездатного члена сім'ї, 6500 грн - на двох непрацездатних членів сім'ї та 8000 грн на трьох і більше непрацездатних членів сім'ї», - повідомила Денисова.

Міністр запевнила учасників зустрічі, що докладе максимум зусиль, щоб зміни в постанову Кабміну «Про соціальний захист членів сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014» від 28.03.14, № 76, швидше набули чинності. В ході зустрічі також були обговорені питання стану соціальних виплат і пенсій членам сімей загиблих на Майдані, в тому числі сім'ям загиблих іноземців.

Денисова повідомила: «Мінсоцполітики відкрите до співпраці, будь-які заяви, що надійшли до Міністерства від сімей, які втратили близьких під час акцій протесту на Майдані, будуть розглянуті з урахуванням особливостей кожної сім'ї». У свою чергу представники сімей загиблих «Небесної сотні» відзначили роботу Мінсоцполітики щодо надання державних виплат й наголосили на продовженні ідей Майдану.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів доручив виділити Міністерству соціальної політики 11 млн 692,8 тис. гривень для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадянського протесту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом