Цього року урожай ранніх зернових культур у Криму майже в 2,5 рази перевищує показники двох попередніх років, проте поки не вирішено питання, куди продавати надлишки. Про це на прес-конференції заявив міністр аграрної політики і продовольства АР Крим Микола Полюшкін.

«Врожай цього року майже в 2,5 рази кращий, ніж був у попередні 2 роки, але тоді у нас були аномальні погодні умови», - сказав Полюшкін, додавши, що ситуацію цього року «врятували дощі, які йшли з кінця травня».

За даними міністра, цього року врожайність ранніх зернових становила 24 центнери з гектара, а очікуваний валовий збір може становити близько 1,1 млн т, повідомляють «Новини Криму».

Полюшкін додав, що вже зараз виробники готові продавати ячмінь, однак поки що це залишається проблемою.

«Вже зараз сільгоспвиробники готові продавати ячмінь, але з цим у нас проблема, - сказав міністр. - Ми будемо вирішувати її на робочому зерновому форумі. Найімовірніше, продавати зерно ми будемо всередині Криму. Такі культури, як фуражний ячмінь можуть бути затребувані в країнах Південно-Східної Азії, країнах Близького Сходу та Північної Африки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26