Росія вважає за необхідне збільшити місію спостерігачів ОБСЄ в Україні, заявив заступник міністра закордонних справ Олексій Мєшков.

«Ми вважаємо, що необхідно нарощувати присутність місії до обумовленої кількості 500 осіб», - сказав він в інтерв'ю «ИТАР-ТАСС».

Мєшков нагадав, що наразі у складі місії працює 12 фахівців з Росії. «ОБСЄ звернулася до нас з проханням збільшити кількість російських спостерігачів до 40 осіб», - додав він.

За його словами, «Росія зробила свій добровільний внесок у роботу місії в обсязі 600 тис. доларів».

Відповідаючи на запитання про те, чи підтримає РФ продовження роботи міжнародних спостерігачів від організації після закінчення терміну чинного мандата, заступник міністра зауважив, що «зараз ще зарано говорити про це».

«Ми будемо дивитися за тим, як розвиватиметься ситуація в Україні і відповідно до цього прийматимемо рішення, але впевнені, що місія - це один із значущих чинників врегулювання», - заявив він.

Нагадаємо, 18 червня місія ОБСЄ встановила контакт з вісьмома зниклими на Донбасі спостерігачами.

26 травня місія ОБСЄ втратила зв'язок з чотирма співробітниками в Донецькій області, а 29 травня - чотирьох іноземних співробітників та українського перекладача затримали озброєні люди на блокпосту в Сєверодонецьку Луганської області. Відтоді зв'язку з ними не було.

На сьогодні спеціальна місія ОБСЄ в Україні налічує 324 співробітники, 294 з них - міжнародні працівники із 40 країн. Вони перебувають в 10 містах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом