Переговори про мирне вирішення конфлікту на сході України - це привід для ЄС не запроваджувати санкції проти Росії. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політичний експерт Центру громадських відносин Євген Магда.

«Сенс переговорів полягає в тому, щоб припинити кровопролиття і домогтися роззброєння незаконних військових формувань. Я впевнений, що в ході цих переговорів не буде підніматися питання про порушення цілісності територій України. Це самодостатня й очевидна цінність, яку, по суті, єдиний український представник Леонід Кучма розмінювати не стане», - сказав Магда.

Також, експерт відзначив участь Віктора Медведчука в переговорах.

«Це прагнення легалізувати його як вагомого політика шляхом впровадження у схему управління регульованої кризи, яку організувала на сході України Росія. Та ж Меркель не випадково попросила його участі у цьому. У свою чергу, ЄС через ОБСЄ виступає як модератор. Європа зацікавлена у врегулюванні конфлікту в Україні, але абсолютно не зацікавлена у погіршенні відносин з Росією. Ці переговори для ЄС - це прагнення і привід не запроваджувати наступну фазу санкцій проти РФ», - пояснює він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46