Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що проти України ведеться економічна та інформаційна війна. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду в середу.

«З нами ведеться війна нового типу. Стріляють. Убивають. Тероризують. Знищують. Залякують. Намагаються знищити українську державу і незалежність. Потрібно називати речі своїми іменами. З нами ведеться інформаційна війна. Всередині і за межами країни, на яку витрачаються мільярдні кошти російською стороною», - зазначив він.

Також, за його словами, проти України ведеться економічна війна.

«Коли без всяких підстав заявляють про те, що закриють нам ринки, тому що Угода (про ЗВТ між Україною і ЄС. - Ред.) їм не подобається. Виконуйте ту угоду, яку ви підписали з нами. А у нас є ЗВТ у рамках СНД. Ми свою частину виконуємо», - підкреслив він.

При цьому, прем'єр-міністр, говорячи про подальший план дій уряду, заявив, що в числі його пунктів є «підготовка Україною заходів щодо адекватної відповіді на той випадок, якщо Угода про ЗВТ між Україною та СНД порушуватиметься Російською Федерацією».

Нагадаємо, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що ЄС готовий підписати економічну частину Угоди про асоціацію в Брюсселі 27 червня.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127