Обшук в офісному приміщенні на вулиці Гайцана, 2, де раніше знаходився «Укрбізнесбанк», проводиться з порушеннями. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявила адвокат Надія Лебединська.

За її словами, вона представляє інтереси директора Української міжрегіональної інвестиційної групи Любомира Гнатіва. «Його пустили в будівлю без адвоката, слідчого», - сказала вона і додала, що їй, як адвокату, потрапити в будівлю не вдалося.

За її інформацією, в будівлі проводиться обшук слідчим управлінням МВСУ за дорученням, швидше за все, слідчого ГПУ Ведринської.

«Рішення про проведення обшуку ніхто не пред'являв. Мене як адвоката туди не пустили. Слідчі мотивували це тим, що розпочалися слідчі дії. Слідство штучно почалося раніше від заявленого часу», - сказала вона.

На уточнююче запитання, що можуть вилучати в цьому будинку, адвокат сказала: «Раніше тут був банк. Обшук проводиться, як стало відомо негласно, у зв'язку з тим, що порушено кримінальну справу, пов'язану з цим банком. Але банк не орендує це приміщення вже три місяці і духу його тут давно немає», - наголосила юрист.

Також вона повідомила, що намагалася дізнатися про події і сфотографувати, підійшовши до заднього входу, представившись адвокатом. «У мене вистрілили... пробили штанину, розбився телефон. Я зателефонувала в міліцію», - заявила вона.

Між тим їй вдалося дізнатися, що всередині будівлі уже стався інцидент - зник комп'ютер адвоката однієї з фірм-орендарів. «Ми стоїмо, чекаємо, щоб з'ясувати у клієнтів, що там відбувається, які речі потрапили в протокол. Ноутбук адвоката в протокол обшуку не увійшов, але зник. Порушень дуже багато. З внутрішнього двору виходили люди з сумками і рюкзаками. Речі були винесені перед обшуком», - повідомила вона.

Крім того, як передає кореспондент Forum'у, люди, які вийшли з будівлі, повідомили, що обшукують усі офіси, відкриваються всі сейфи.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

364