Після підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, нашій країні доведеться міняти не тільки структуру економіки, але й працювати в напрямі зміни стандартів та формування українського продукту.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Президент підпише економічну частину Угоди. Немає сумнівів, що ця угода є планом реформування української економіки», - заявив прем'єр-міністр.

За його словами, зараз основне завдання полягає у забезпеченні конкурентоспроможності української продукції, якості українських товарів, їхньому доступі на європейські та інші ринки, а також створенні робочих місць в країні.

«У короткостроковій перспективі нам потрібно вжити заходів щодо реальних змін як структури української економіки, так і якості українських компаній, зміни стандартів та формування українського продукту, який за своєю якістю та стандартами повністю відповідає європейським вимогам», - додав він.

На його думку, це дасть можливість у середньостроковій перспективі збільшувати обсяги експорту й завойовувати нові ринки.

«Завдання досить амбіційне, але іншого шляху, ніж передбачений Угодою про ЗВТ між Україною та ЄС, немає. Це правильний шлях, де українська економіка стає частиною великого інтегрованого простору ЄС», - зазначив Яценюк.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46