Біля будівлі Національного банку проходить пікет учасників так званого «валютного Майдану». Про це повідомляє кореспондент Forum'у.

Присутні біля входу громадяни вимагають зустрічі з главою НБУ Валерією Гонтарєвою. Однак вона до пікетувальників не вийшла, запропонувавши їм через свого представника записуватися на прийом у встановленому порядку.

Як повідомили учасники акції, причиною протесту стало небажання влади вирішувати проблему, що виникла перед громадянами, які взяли валютні кредити на початку 2000-х років.

«Ми брали кредити за курсом 5,05, а тепер долар коштує 12 гривень. В економіці - криза, більшість людей виплачувати борги за новим курсом не в змозі», - заявив один із пікетників.

За його словами, через борги практично в усіх регіонах країни банки відбирають у людей майно. «У Верховній Раді уже більше місяця перебуває законопроект, положеннями якого банки повинні зобов'язати стягувати кредитні борги за тим курсом, за яким вони були взяті, однак практичного руху щодо цього питання немає ніякого», - підкреслив мітингувальник.
 

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344