У списку країн, громадяни яких отримують найбільшу кількість віз до країн ЄС, Україна перебуває на другому місці. Про це в ході засідання круглого столу повідомив директор департаменту Консульської служби МЗС України Андрій Сибіга.

«На сьогодні Україна перебуває на другому місці серед усіх країн світу, яким Європейський Союз видає візи. Загалом, у 2013 році було видано 1 мільйон 560 тисяч віз для громадян України», - повідомив Андрій Сибіга.

Також, за інформацією представника МЗС, до 39% зросла кількість багаторазових віз в ЄС, отриманих українцями, при цьому, кожна третя шенгенська віза була видана безкоштовно.

Як повідомив Андрій Сибіга, Україна відзначає позитивну динаміку у візовій співпраці з Європою і на сьогодні готується до чергового етапу лібералізації візового режиму.

«Радою ЄС у закордонних справах прийняті висновки, в яких ЄС погоджується з результатами четвертої доповіді Європейської комісії з імплементації першої фази плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом для громадян України й затверджує рішення щодо переходу до другої фази. Відповідно, після схвалення цього рішення ми можемо говорити про те, що процес переходу України до другої фази цього плану дій є офіційно завершеним», - сказав він.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом