У НАТО не бачать жодних ознак того, що Росія виконує свої міжнародні зобов'язання.

Про це журналістам перед засіданням міністрів закордонних справ НАТО заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен.

За його словами, агресія Росії проти України призвела до призупинення практичної співпраці НАТО з Москвою, передає «УНІАН».

«Я жалкую, але повинен сказати, що ми не бачимо жодних ознак того, що Росія поважає свої міжнародні зобов'язання. Сьогодні ми обговорюватимемо наші відносини з Росією і вирішимо, що робити далі», - заявив Расмуссен.

Генсек Альянсу констатував, що Росія «використовує нову боротьбу проти України». «Ми також говоритимемо, як ми можемо покращити наше розуміння загроз, і як ми будемо з ними справлятися в довгостроковій перспективі. У той же час, ми узгодимо пакет довгострокової допомоги Україні, включаючи створення нового трастового фонду», - сказав він.

Расмуссен наголосив, що в ході сьогоднішнього засідання міністри будуть говорити про саміт в Уельсі (призначений на вересень), який «проходитиме у критичний для нашої безпеки час, коли ми стикаємося зі старими і новими загрозами від Східної Європи до Північної Африки і Близького Сходу».

«Ми повинні продовжувати адаптувати нашу готовність та інвестувати наші можливості і партнерство. Сьогодні ми переглянемо заходи, яких ми уже вжили для посилення нашої колективної безпеки. Наші зобов'язання щодо оборони всіх наших союзників залишаються незмінними», - підкреслив Расмуссен.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60