Міністерство внутрішніх справ запобігло декільком терактам в Одесі. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє прес-служба відомства.

У затриманих міліція вилучила три вибухові пристрої. Один саморобний вибуховий пристрій вони намагалися пронести до місця проведення мітингу біля Генконсульства Росії. Ще два пристрої співробітники міліції виявили пізніше.

За словами Авакова, затримані молоді люди планували здійснити теракт ще того дня, коли в Одесі поминали жертв подій, що відбулися 2 травня в місцевому Будинку профспілок.

Завдяки тому, що міліцією було вжито необхідних заходів безпеки в місцях скупчення людей, зловмисники не наважилися на скоєння злочину. Пізніше молоді люди спробували здійснити задумане під час мітингу біля Генерального консульства РФ в Одесі, однак їх затримали правоохоронці.

Аваков також зазначив, що один із вибухових пристроїв був виготовлений технічно грамотно і мав досить велику потужність.

За словами Авакова, дії затриманих молодих людей були спрямовані на дестабілізацію обстановки в місті. Він запевнив, що МВС України налаштована забезпечити правопорядок в регіоні.

«Міністерство внутрішніх справ робить все для того, щоб показати людям, що вони захищені, а те, що сталося в Одесі, - більше не повториться», - сказав глава МВС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36