Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив створити вітчизняний зенітний ракетний комплекс, який за своїми характеристиками не гірший від російського ЗРК С-300.

«На цій базі треба створити свій комплекс, і він повинен бути не гірший за С-300. Тому ви подумайте, яка у нього буде ракета. Головне, щоб вона була ефективною і вражала будь-яку ціль», - заявив Лукашенко під час відвідання підприємства оборонного сектора в Борисові.

Президент зауважив, що всі заводи починали колись «з ремонту, потім займалися модернізацією, а потім виходили на власні зразки».

Під час відвідання заводу з ремонту радіоелектронного озброєння главі держави доповіли про проведену роботу щодо створення білоруського зенітного ракетного комплексу, передає «ИТАР-ТАСС».

«Ваше завдання - отримати тут нову сучасну зброю для нашої оборони та для реалізації на експорт», - наголосив президент.

Питаннями створення вітчизняного зенітно-ракетного комплексу, за словами Лукашенка, має займатися не одне підприємство чи навіть відомство: це завдання має реалізовуватися спільними зусиллями за участю всіх зацікавлених сторін.

«Ставте завдання іншим підприємствам: щодо електроніки, оптики - і ударні комплекси, озброєння треба створювати», - зазначив Лукашенко.

Главі держави доповіли про сьогоднішню діяльність та перспективи розвитку заводу з ремонту радіоелектронного озброєння. Зокрема, до уваги президента був представлений варіант глибокої модернізації зенітного ракетного комплексу С-125, також йому доповіли про освоєння повного капітального ремонту комплексів С-300.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

86