Члени незаконних збройних формувань захопили відділ Держказначейства в місті Ровеньки Луганської області. Про це повідомив спікер інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони Володимир Чеповий на прес-конференції.

За його словами, члени НЗФ намагаються зірвати мирний план Президента України і намагаються зірвати спроби української влади відновити інфраструктуру та соціальні виплати в Донецькій і Луганській областях.

Чеповий зазначив, що невідомі захопили відділ Державного казначейства України в місті Ровеньки Луганської області та відділ Державної фельд'єгерської служби в Донецьку, повідомляє «УНІАН».

«Таким чином, українська сторона повністю виконує мирний план Президента України Петра Порошенка, з іншого боку, з боку НЗФ відбувається систематичне порушення цього плану», - зазначив спікер РНБО.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

20 червня Порошенко презентував свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни, який включає 15 пунктів.

У понеділок, 23 червня, в Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської народних республік і Російської Федерації.

Другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах у Донецьку щодо врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню, до ранку 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55