У МЗС РФ вважають ухвалені напередодні рішення Ради ЄС з питань закордонних справ на підтримку України «відірваними від реальності». Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації і друку відомства.

«У Москві звернули увагу на прийняті за підсумками засідання Ради ЄС 23 червня «висновки», що стосуються ситуації в Україні. Змушені вкотре констатувати упередженість, політичну заангажованість і відірваність від реальності даних Брюсселем оцінок українських подій, тривале замовчування «незручних» Євросоюзу фактів, необґрунтований, а то й явно фальсифікований характер звинувачень на адресу Росії», - йдеться в коментарі.

У МЗС РФ переконані, що «ЄСівські партнери продовжують наполегливі спроби втиснути кризу в Україні у вузькі рамки тієї картинки, яку старанно малюють в окремих столицях на захід від Києва.

«Як інакше можна пояснити відсутність у «висновках Ради ЄС будь-якої згадки про загибель внаслідок «антитерористичної операції» десятків дітей, багатотисячні потоки біженців, які продовжують прибувати з України в Російську Федерацію, неодноразові порушення українськими військовими російського державного кордону, кричущу спробу штурму Посольства РФ у Києві?» - запитують у відомстві.

У Москві вважають, що Євросоюз воліє залишати без уваги всі роз'яснення, які неодноразово надавались російською стороною з приводу мети присутності і чисельності Збройних сил біля російсько-українського державного кордону.

«Повністю неприйнятними вважаємо наполегливі спроби колективного покарання населення Криму і Севастополя за чесне й однозначне волевиявлення в ході референдуму про долю півострова, що здійснюються Брюсселем», - підкреслили в МЗС РФ.

«Якщо дійсно Євросоюз зацікавлений у тому, щоб відігравати вагому позитивну роль у справі врегулювання української кризи, то йому саме час почати перегляд своїх підходів, відповідно до реальної ситуації і, не боячись, долати внутрішньоєсівську інерцію», - підсумували в дипвідомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222