У Національному банку України пообіцяли вкладникам Актив-Банку, який визнали проблемним, вирішити їхні проблеми в стислі терміни.

Як передає кореспондент Forum'у, заступник директора Генерального департаменту банківського нагляду Нацбанку Костянтин Раєвський повідомив присутнім під будівлею НБУ вкладникам Актив-Банку, що в банку була проведена перевірка. «За результатами цієї перевірки банк віднесли до категорії проблемних банків», - заявив він.

У той же час Раєвський уточнив, що наявні в банку проблеми можна розв’язати. «Господарі банку спільно з правлінням нині розробляють програму фінансового оздоровлення, яка найближчим часом буде розглядатися в НБУ», - сказав він і додав, що програма має передбачати, що господарі банку від нього не відмовляються, а вносять додаткові кошти, які необхідні для відновлення нормальної діяльності установи.

Також Раєвський додав, що після затвердження такої програми може піти мова і про надання стабілізаційного кредиту або рефінансування. «Крім того, якщо програма буде визнана реальною, то в цей банк буде введений співробітник НБУ, який відстежуватиме всі процеси і не даватиме йти коштам кудись, і всі кошти, які з'являтимуться, будуть спрямовані на розрахунки з вкладниками», - заявив він.

«Ви отримаєте ваші кошти в кожному разі. Якщо це в межах 200 тис. грн, ви отримаєте їх обов'язково, адже навіть якщо банк буде визнаний неплатоспроможним, його негайно передадуть Фонду гарантування вкладів», - запевнив Раєвський вкладників. Також він зазначив, що якщо будуть виявлені злочинні дії банку, спрямовані на невиплату вкладів, усі матеріали будуть передані в правоохоронні органи.

Обіцянки представника НБУ дещо заспокоїли присутніх. Водночас вони зазначили, що продовжать боротися за свої гроші.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 24 червня, вкладники Актив-Банку зібралися під будівлею Національного банку України з вимогою до керівництва НБУ звернути увагу на невиплату цим банком депозитів і відсотків за ними.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428