Президент Росії Володимир Путін запропонував Раді Федерації скасувати постанову про використання Збройних сил РФ на території України. Про це повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

«У зв'язку з початком тристоронніх переговорів щодо цього питання (врегулювання ситуації в східних регіонах України) глава держави вніс до Ради Федерації пропозицію про скасування постанови від 1 березня 2014 року №48-ФЗ про використання Збройних сил РФ на території України», - сказав Пєсков.

За його словами, Путін «сьогодні до відльоту у Відень з офіційним візитом відправив у Раду Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації на ім'я голови Ради Федерації Валентини Матвієнко листа, в якому з метою нормалізації обстановки і врегулювання ситуації в східних регіонах України, а також у зв'язку з початком тристоронніх переговорів щодо цього питання вніс до Ради Федерації пропозицію про скасування постанови від 1 березня 2014 року №48-ФЗ про використання Збройних сил РФ на території України».

Постанова РФ від 1 березня давала главі російської держави згоду «на використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні». Її було ухвалено за зверненням президента, «виходячи з інтересів безпеки життя громадян Російської Федерації та особового складу військового контингенту Збройних сил РФ, що дислокується відповідно до міжнародних договорів на території України (Автономна Республіка Крим), згідно з пунктом «г» ч.1 ст.102 Конституції Російської Федерації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом