Міністр закордонних справ України Павло Клімкін упевнений, що, якщо зусилля Росії щодо стабілізації ситуації в Україні будуть недостатніми, ЄС на рівні глав держав та урядів прийме рішення про нові санкції.

Саме питання санкцій зараз обговорюється міністрами закордонних справ країн ЄС на засіданні Ради ЄС, Клімкін повідомив журналістам після завершення участі в цьому заході.

«Питання санкцій зараз обговорюється. Якщо зусилля зі стабілізації ситуації будуть недостатніми, тоді воно буде прийняте на Раді ЄС на рівні глав держав та урядів», - зазначив він.

Він констатував, що деескалація ситуації в ці дні «є критичною». «Дуже важливо утримувати тиск (на Росію) всіма можливостями, які є на столі. Ми повністю віддані нашим мирним зусиллям і робимо все можливе, щоб виконати мирний план», - запевнив він.

Міністр переконаний у необхідності того, щоб припинення вогню набуло постійного характеру. «Критичною є підтримка з боку Російської Федерації тих угруповань, на які здійснюється прямий або опосередкований вплив», - підкреслив він, повідомляє «УНІАН».

Відповідаючи на запитання російських журналістів щодо вибухів мін на території Росії, Клімкін нагадав, що з цього приводу МЗС зробив відповідну заяву. «Міністерство оборони підтвердило нам, що Збройні сили України не використовували мінометів там, де розірвалися міни на російській території. Ми детально розслідуємо цей інцидент. Нам відомо про провокації, які відбуваються щодня. Але ми знайдемо, з точністю до деталей, хто це зробив і як це зробив», - зазначив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Євросоюз до п'ятниці очікує від Росії реальних дій щодо підтримки мирного плану Президента України Петра Порошенка, інакше будуть санкції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73