Держава готова забезпечити вимушених переселенців роботою, в наявності є 50,4 тис. вакансій. Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова, повідомили в прес-службі Мінсоцполітики.

«Громадяни, які переїжджають з Криму, Донецької та Луганської областей в інші регіони України на тимчасове проживання, можуть стати на облік у Державну службу зайнятості, пред'явивши лише одне посвідчення особи. Сьогодні переселенцям можуть запропонувати 50,4 тис. вакансій», - зазначила вона.

Міністр повідомила, що найбільша їх кількість сконцентрована в Києві (7,3 тис. вакансій, з числа переселенців щодо працевлаштування звернулися 314 громадян), Дніпропетровській (7,5 тис. вакансій - звернулися 117 переселенців), Харківській (2,7 тис. вакансій - звернулися 74 переселенці) та Київській (2,4 тис. вакансій - звернулися 77 переселенців) областях.

За її словами, майже 26 тис. вакансій, які сьогодні пропонуються в Україні, - професії слюсарів, токарів, електрогазозварників, водіїв, робітників з ремонту електричного обладнання та інших представників робочих професій.

Крім того, ринку праці сьогодні необхідні висококваліфіковані фахівці, такі як бухгалтери, економісти, лікарі, інженери з відповідним досвідом роботи та високим рівнем кваліфікації, а також ІТ-фахівці.

Денисова також додала, що сьогодні є можливість працевлаштуватися працівникам сфери торгівлі та послуг (6714 вакансій), технічним службовцям (1824 вакансій), а також кваліфікованим робітникам сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1251 вакансія).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом