Європейський Союз надасть 24 мільйони євро на розвиток ініціатив місцевих громад в Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

«ЄС виділяє ще 24 мільйони євро на реалізацію 1 330 малих місцевих ініціатив у селах та невеликих містах по всій Україні. 20 травня в Києві було офіційно розпочато третю фазу проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», - йдеться в повідомленні.

Цей проект реалізується спільно з програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй і передбачає заохочення власних ініціатив місцевих громад по всій Україні.

Його метою є покращення умов життя в селах та малих містах.

Разом із тим, особливу увагу звернено на сприяння децентралізації та впровадження енергоефективних технологій, повідомляють «Українські новини».

«Проект спирається на ідею, що сталий регіональний розвиток залежить від ефективного місцевого управління та активної участі громади. Контроль та активність громади є особливо ефективними тоді, коли вони спрямовані на розв'язання проблем, визначених самими мешканцями», - додано в повідомленні.

У повідомленні стверджується, що проект безпосередньо стосується 1,5 мільйона громадян з 1 тис. сіл та 15 малих міст з усієї України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42