У Північноатлантичному альянсі закликають Росію на ділі підтримати план мирного врегулювання на сході України, запропонований Президентом Петром Порошенком. Про це заявила в понеділок офіційний представник Генерального секретаря НАТО Оана Лунгеску.

«Ми продовжуємо закликати Росію припинити дестабілізацію в Україні і повною мірою відкрито підтримати мирний план Президента Порошенка», - зазначила представниця Альянсу.

Вона також заявила, що станом на понеділок у НАТО не зафіксували змін щодо дислокації російських військ поблизу кордонів України, які минулого тижня знову посилили свою присутність, повідомляє «Укрінформ».

Лунгеску також укотре заявила про стурбованість Альянсу через потрапляння з російської території в Україну танків, інших бойових броньованих машин та озброєних бандитів.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

20 червня Порошенко представив свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни, який включає 15 пунктів.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія підтримує зусилля щодо запуску загальнонаціонального діалогу в Україні і робить у них свій внесок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом