Євросоюз до п'ятниці очікує від Росії реальних дій щодо підтримки мирного плану Президента України Петра Порошенка, інакше будуть санкції. Про це міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг заявив сьогодні в Люксембурзі напередодні засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

«До п'ятниці ми матимемо можливість подивитися, як Росія реагує на мирний план. Росія, президент Путін не повинні сумніватися, що ЄС готовий вжити заходів. Багато роботи було зроблено (щодо підготовки санкцій. - Ред.). Якщо буде необхідно, ми готові вжити цих заходів», - заявив він.

Глава МЗС Великобританії назвав мирний план Президента Порошенка «сильним і дуже хорошим». «Ми сподіваємося, що зараз усі, включаючи Росію, працюватимуть над цим», - підкреслив він, повідомляє «УНІАН».

У зв'язку з цим Хейг звернув увагу на слова Путіна про підтримку цього плану. «Ми очікуємо, що ці слова будуть перетворені Росією на дії. Ми очікуємо, що Росія зробить реальні дії, щоб припинити потік озброєння і нелегальних збройних угруповань через кордон на сході України. Для цього є можливості. ЄС буде здатний прийняти подальші санкції стосовно Росії», - заявив міністр.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

20 червня Порошенко представив свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни, який включає 15 пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

629