Росія підтримує зусилля щодо запуску загальнонаціонального діалогу в Україні і робить у нього свій внесок, заявив у понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Ми підтримуємо зусилля, які зараз робляться, щоб зав'язати нехай спочатку не прямий, а опосередкований діалог між київською владою і південним сходом України. Згодом, я переконаний, буде необхідний вихід на прямі переговори. І саме на цих переговорах повинні узгоджуватися параметри державного устрою України», - заявив Лавров на прес-конференції в Єревані, повідомляє РІА «Новости».

Він також зазначив, що Росія робить у ці зусилля «безпосередній і зацікавлений внесок». «У нас, безумовно, на пріоритетному місці перебуває завдання врятувати життя людей, які продовжують гинути, в тому числі і російські журналісти», - заявив Лавров.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

20 червня Порошенко представив свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни, який включає 15 пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70
Теги