Росія виступає за якнайшвидше скликання консультацій між Москвою, Києвом і Брюсселем для аналізу наслідків планованого укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це йшлося в ході телефонної розмови між міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та міністром закордонних справ ФРН Франк-Вальтером Штайнмайєром, яка відбулася 22 червня, повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

«Було підкреслено, що на цьому етапі необхідно досягти стійкого припинення вогню як непорушної умови для початку практичних кроків щодо зав'язування діалогу між київською владою та представниками протестувальників на сході України», - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що в телефонній розмові глав зовнішньополітичних відомств Росії та Німеччини порушувалися також теми ролі ОБСЄ у зміцненні довіри між конфліктуючими українськими сторонами, необхідність знаходження справедливого вирішення «газової проблеми» та якнайшвидшого скликання консультацій між Москвою, Києвом і Брюсселем для аналізу наслідків запланованого укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Міністри домовилися залишатися в тісному контакті щодо всіх згаданих та інших питань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом