Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час засідання енергетичного кризового штабу доручив Міненерговугілля та іншим міністерствам розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження в Україні опалювального сезону без російського газу, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За його словами, план передбачає впровадження комплексу заходів, зокрема з енергозбереження, заміщення природного газу, його альтернативне постачання і т.п.

«Забезпечення стабільної роботи паливно-енергетичного комплексу, особливо в осінньо-зимовий період - завдання, поставлене міністрам під їхню особисту відповідальність», - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК «Нафтогаз України» та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення постачання газу Російською Федерацією з понеділка.

Нагадаємо, 16 червня «Газпром» звернувся в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до «Нафтогазу України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 мільярдів доларів.

Постачання газу в Україну було припинено.

Того ж дня в Стокгольмський арбітраж подала позов НАК «Нафтогаз України», вимагаючи встановлення справедливої і ринкової ціни на газ, що постачається «Газпромом» в Україну.

Того ж дня «Газпром» перевів «Нафтогаз України» на режим передоплати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом