Політичні санкції проти Росії вплинули на проведення 36-го Московського Міжнародного кінофестивалю (ММКФ). Про це повідомив президент фестивалю Микита Михалков.

«Фестиваль не вмирає, - констатував президент ММКФ. - Проблеми прийшли, пов'язані з санкціями проти нас. Хтось остерігається, хтось боїться. Позначилося це на фестивалі, не можу це приховувати. І було б дивно, якби на всій Росії позначилося, а на кінофестивалі ні».

«Це неприємно, але є позитивна річ, - продовжив Михалков. - Є реальна необхідність звернутися на самих себе. Я особисто відчуваю, що з'являється бажання бути незалежними і висловити протест проти формулювання покарати Росію», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Президент ММКФ сподівається, що фестиваль пройде спокійно. Він повідомив, що на фестивалі представила свої роботи 61 країна - 397 художніх фільмів, а спочатку було надіслано 1144 фільми.

Нагадаємо, США 28 квітня розширили санкційний список, включивши до нього сімох росіян та 17 компаній. Таким чином, у цьому списку - майже 50 політиків і підприємців з Росії, в тому числі Криму, та з України. ЄС у свою чергу також розширив санкційний список росіян ще на 15 осіб.

12 травня ЄС додатково включив до «чорного списку» трьох російських діячів, чотирьох представників місцевої влади Криму та шістьох прихильників федералізації України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115