Генеральна прокуратура України відправила звернення до генпрокуратури РФ з приводу затримання українського кінематографіста Олега Сенцова, повідомляє прес-служба відомства.

«На підставі міжнародних конвенцій було відправлено звернення до генеральної прокуратури Російської Федерації, на яке очікується адекватна відповідь і позитивне вирішення цієї проблеми», - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що інформація про затримання співробітниками ФСБ РФ у Сімферополі громадянина України отримала широкий громадський резонанс.

«Нашому співвітчизникові інкримінується участь у диверсійно-терористичній групі, замах на скоєння терористичних актів та незаконне поводження зі зброєю», - нагадали в ГПУ.

Будь-які спроби компетентних органів України встановити зв'язок зі своїм громадянином, а також спроби забезпечити надання йому всього обсягу консульських послуг, передбачених міжнародними конвенціями, зухвало ігноруються відповідними органами РФ.

Генеральна прокуратура України продовжує вживати вичерпних заходів щодо захисту Сенцова, використовуючи усі наявні можливості.

Нагадаємо, 11 травня співробітники російських правоохоронних органів у Криму затримали українського кінорежисера Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 19 травня з'явилася інформація про те, що він був переведений в московське СІЗО.

29 травня представник МЗС України повідомив, що український кінорежисер Сенцов перебуває в московському слідчому ізоляторі.

У ФСБ Росії повідомили про затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи (ДТГ) «Правого сектору», члени якої підозрюються в підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова. Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко взяті під варту, найближчим часом їм буде пред'явлено звинувачення в скоєнні злочинів, повідомляє ЦГЗ ФСБ у п'ятницю. За інформацією спецслужби, затримані готувалися «у складі терористичного спільноти до скоєння вибухів у ніч з 8 на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу «Вічного вогню» та пам'ятника В. І. Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації «Російська громада Криму» та представництва партії «Єдина Росія» у Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року». ФСБ повідомила, що «підозрювані дають свідчення про участь представників «Правого сектору» в організації терористичних актів на території Криму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76