За словами українського прем'єра Арсенія Яценюка, Росія не зможе реалізувати проект «Південний потік», якщо Київ передасть в управління іноземним компаніям свої газопроводи і підземні сховища, пише Антонелла Скотт у статті, надрукованій в газеті «Il Sole 24 Ore».

«Петро Порошенко пропонує плани мирного врегулювання в той час, як на сході країни тривають бої. Він консультується по телефону з Володимиром Путіним, але при цьому оголошує про намір підписати 27 червня договір про економічну асоціацію з ЄС. І Москва, зі свого боку, як здається, знову концентрує війська та озброєння на кордоні з Україною. За словами генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, йдеться про «дуже прикрий крок назад». Якщо під час вступу на посаду нового українського Президента здавалося, що починає вимальовуватися вихід із кризи, що виникла наприкінці листопада саме через питання зближення з ЄС, то зараз цей шлях знову потонув у темряві», - йдеться в статті, повідомляє «Inopressa».

«Якщо план мирного врегулювання не стартує поряд із вирішенням економічних та енергетичних проблем, протистояння між Росією та Україною ще більше загостриться. Цьому посприяють твердий намір Порошенка підписати Угоду з ЄС і законопроект, внесений на розгляд у Верховну Раду. Законопроект передбачає передачу мережі українських газопроводів спільному підприємству з 49-відсотковою участю іноземних партнерів, американських та європейських компаній, яким буде довірено управління газопроводами та підземними газовими сховищами. «Якщо європейці приєднаються до цього проекту, Росія не побудує «Південний потік», - сказав у парламенті український прем'єр Арсеній Яценюк. Дата обговорення цього законопроекту поки не встановлена», - зазначає автор статті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом