Українці в нинішніх умовах не зможуть платити за газ за збільшеним тарифом. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив народний депутат, екс-міністр з питань житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

«Після таких заяв про підвищення тарифів на газ для населення виникає питання, а чи потягнуть українці це. Адже зараз ми заморозили зарплати, не працює половина підприємств. Я казав людям під час Майдану, що вони повинні стояти з гаслом: «Ми за європейські стандарти, тому потрібно підняти тарифи на газ». А вони в Європі для населення вищі, ніж для промисловості», - сказав Близнюк.

За його словами, в Європі існує принцип: чим більше береш газу, тим менше платиш.

«Якщо підняти ціну на газ, то люди, які проживають у трикімнатній квартирі і платили 270 гривень, будуть платити 450, а в 2015 році - 700 грн. А в 2016 і 2017 роках тарифи піднімуть ще на 40%. І це неминуче, адже це наше зобов'язання перед МВФ й одна з умов підписання Угоди про асоціацію. У вересні нас чекатиме або третій Майдан, або відразу двадцять чотири, тобто в кожній області», - прогнозує він.

Нагадаємо, що голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що низькі тарифи на газ для населення заважають розвитку видобутку газу в країні.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1214