Спроби підняти ціну на газ для населення до європейського рівня необґрунтовані. Таку думку Forum'у висловив перший заступник глави комітету ВР з питань соцполітики та праці, народний депутат Ярослав Сухий, коментуючи заяву голови правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва про те, що низькі тарифи на газ для населення необ'єктивні і перешкоджають розвитку власного видобутку.

«Це банальна спроба залатати чергову дірку, яка виникла через власну безгосподарність, недолугість і безпорадність», - заявив Сухий.

Він зазначив, що населення України справно платить за енергоносії та послуги ЖКГ, незважаючи на те, що тарифи ніким не обґрунтовані. «Проплата населення - 99,6%. А всі нарікання про необгрунтованість - пустий звук, адже ніхто ніколи обґрунтованості не давав», - акцентував він.

«Я вважаю, що тарифи на ЖКГ, енергоносії є непрозорими. Тільки запровадження єдиної системи моніторингу цін на послуги ЖКГ та енергоносії, дасть людям зрозуміти, що насправді являють собою ці тарифи», - заявив перший заступник голови комітету ВР з питань соцполітики і праці.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54