Слідство виключило одну з версій вибуху на ділянці газопроводу «Уренгой - Помари - Ужгород» через незадовільний технічний стан труби в Полтавській області.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на начальника управління з надзвичайних ситуацій Полтавської обладміністрації Віктора Стеблянка.

За його словами, слідство встановлює причину вибуху і розгерметизацію труби, але спеціально створена слідчо-оперативна комісія не підтвердила незадовільний стан газопроводу, тому зараз відпрацьовується основна версія - теракт.

Стеблянко додав, що зараз газопровід відновлюється, завезені труби діаметром 1400 мм і плити для роботи техніки.

Аварійні бригади «Київтрансгазу» розчистили ділянку від дерев, провели земляні роботи з облаштування майданчика для зварювальних робіт; облаштували переїзди через сусідні магістральні трубопроводи для проїзду габаритної техніки.

Підготовлені котловани для встановлення заглушок.

За даними ДСНС, на відновлювальних роботах задіяно 24 одиниці інженерної техніки та 45 працівників «Київтрансгазу».

При цьому населені пункти від газопостачання не відключалися навіть під час вибуху на газопроводі.

Провадження ведеться за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу, але в разі підтвердження ключової версії перекваліфікують за статтею тероризм.

Нагадаємо, 17 червня близько 14:00 стався вибух на газопроводі «Уренгой - Помари -Ужгород», яким здійснюється транзит російського газу в Європу.

Правоохоронні органи розглядають терористичний акт як ключову версію вибуху.

У Міністерстві енергетики вважають, що вибух - це диверсія з метою дискредитації газотранспортної системи України.

Раніше губернатор Полтавської області Віктор Бугайчук заявив, що газопровід «Уренгой - Помари - Ужгород», який вибухнув, був в аварійному стані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43