Росія відповість на санкції, введені Австралією. Про це «Известиям» повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Принцип взаємності у цих питаннях зберігається», - зазначив він.

В адміністрації президента РФ уточнили, що йдеться про симетричну відповідь, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Примітно, що восени в Австралії (в місті Брісбен) повинна відбутися зустріч лідерів країн G20, а в липні пройти діловий саміт «двадцятки», в якому зазвичай беруть участь представники російського бізнесу. У Кремлі впевнені, що на проведення G20 ці санкції не позначаться, адже «двадцятка» - наднаціональна організація.

«На діяльності Росії в рамках G20 це не позначиться, - заявив Пєсков. - При цьому Росії ще належить отримати підтвердження санкцій від австралійців - наскільки вони позначаються на участі у міжнародних форматах. Не думаю, що зараз є ясність у цих питаннях».

Як повідомляв ForUm, Австралія оголосила про введення санкцій стосовно фізичних і юридичних осіб РФ та України 19 березня і 21 травня.

У списку - 50 осіб, а також 11 підприємств. Серед них - глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов, радник президента РФ Сергій Глазьєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, спікер Держдуми Сергій Наришкін, депутати Олена Мізуліна та Олексій Пушков, віце-прем'єри Дмитро Рогозін і Дмитро Козак та інші.

У списку також опинилися банки «Росія», Інвесткапіталбанк і СМП Банк, а також компанії «Будгазмонтаж», група «Будтрансгаз», «Акваніка», «Авіа Груп», «Авіа Норд Груп», група «Волга», «Трансойл», «Чорноморнафтогаз».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52