Заступник міністра оборони, голова комісії Міністерства оборони з розслідування авіакатастрофи військово-транспортного літака Іл-76 в Луганську Іван Руснак заявляє, що комісія завершить свою роботу до 28 червня, а до 2 липня відзвітує міністру оборони з приводу результатів роботи.

Про це Руснак заявив на засіданні парламентської ТСК з питань розслідування обставин знищення військово-транспортного літака Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, що заходив на посадку в Луганську.

Руснак, зокрема, розповів, що розслідування значно ускладнене тим, що представники комісії не можуть потрапити на місце падіння літака, передає «УНІАН».

Також він додав, що комісія Міноборони уже встановила, що три військово-транспортні літаки, один з яких був знищений під Луганськом, були передані в розпорядження керівництва Антитерористичної операції. Зокрема вони були передислоковані з аеродрому в Мелітополі до Дніпропетровська, звідки здійснили переліт у Луганськ. За словами Руснака, перший літак сів на аеродромі луганського цивільного аеропорту в штатному режимі, другий був знищений на відстані 77,5 кілометрів від аеродрому й на висоті 400-600 метрів. Третій літак змінив маршрут і приземлився на визначеному аеродромі.

Крім того, Руснак розповів, що рішення про маршрут польоту літаків, зокрема і того, який був знищений, приймало керівництво АТО, зокрема керівник штабу АТО.

Як повідомляв ForUm, близько 1:10 14 червня під час заходження на посадку в аеропорту м. Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76.

Президент України Петро Порошенко оголосив неділю, 15 червня, днем жалоби за загиблими військовослужбовцями і прикордонниками, задіяними в антитерористичній операції.

19 червня тіла десантників і льотчиків, які загинули під час авіакатастрофи військово-транспортного літака ВПС ЗС України Іл-76, доставлені в Дніпропетровськ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом