Уряд в умовах надзвичайного стану в українській енергетиці зможе контролювати споживання і постачання енергоресурсів, забезпечити споживачів та підприємства газом у мінімальних обсягах, що, в свою чергу, дозволить утримати країну на плаву.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи проект закону «Про особливий період у паливно-енергетичному комплексі».

«Введення НС в енергетиці означатиме, що уряд отримує повноваження з контролю як за обсягом, так і за постачанням енергетичних ресурсів, зі встановлення спеціальних процедур, як з купівлі-продажу ресурсів, у тому числі природного газу, щодо введення санкцій. Основною метою цього законопроекту є надання можливості виконавчої гілки влади керувати енергетичним ринком для забезпечення людей та підприємств мінімальними обсягами газу, що дасть можливість утримувати країну на плаву», - наголосив прем'єр.

Яценюк запропонував проголосувати за цей законопроект у першому читанні, а наступного пленарного тижня ухвалити його в цілому за скороченою процедурою.

Варто зазначити, що поки законопроект не внесений до порядку денного сесії.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64