Державтоінспекція не братиме участі у процедурі державного технічного огляду. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС з посиланням на Анатолія Сіренка.

«Державна автомобільна інспекція не повинна мати жодного стосунку безпосередньо до процедури проходження техогляду, - вважає він. - Повернення проходження процедури технічного огляду за старими схемами є абсолютно неприйнятним. Наскрізь корумпована процедура не наблизить, а навпаки тільки віддалить нас від Європи».

Сіренко нагадав, що майбутнє підписання Асоціації з ЄС автоматично означає приведення українського законодавства до європейського зразка.

«На території Євросоюзу сьогодні діє директива № 2009/40/ЄС Європейського парламенту та ради від 6 травня 2009 року «Про перевірку технічного стану моторних транспортних засобів та їхніх причепів на придатність до експлуатації». Тому стежити і забезпечувати належний технічний стан свого авто доведеться надалі всім нам», - сказав він.

У той же час, є багато інших питань, які потребують законодавчих змін та приведення до європейських стандартів.

Так, глава Державтоінспекції ініціював проведення Загальнонаціонального Форуму безпеки дорожнього руху. В ньому візьмуть участь представники наукового співтовариства, громадських організацій, автошкіл, галузі правознавства, а також державних установ та профільних комітетів Верховної Ради.

Захід проходитиме у Києві 24 липня на базі Національного транспортного університету.

Раніше повідомлялося, що Державна автомобільна інспекція має намір ініціювати повернення технічного огляду автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32