У селі Велика Омеляна Рівненського району під час запуску салюту трагічно загинув чоловік, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

«Троє друзів вирішили запустити феєрверки. Молоді люди знайшли металеву трубу на городі і помістили туди піротехнічний засіб. Салют довго не вибухав і один із хлопців нахилився до отвору. Саме в цей момент вибухнув феєрверк», - йдеться в повідомленні.

«Заряд потрапив 29-річному чоловікові в голову, він загинув на місці, - зазначив начальник Рівненського райвідділу УМВС Ігор Денисюк. - Друзі зникли з місця події».

За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Вчора, 17 червня, у Рівному співробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків під час профілактичного відпрацювання зупинили автомобіль «ВАЗ 2108», в якому були 36-річний Сергій та 33-річний Олександр. Під час огляду транспортного засобу в салоні автомобіля міліціонери виявили і вилучили чотири професійні феєрверки.

«Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, - сказав начальник Рівненського міськвідділу УМВС Руслан Мельник. - Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України».

Співробітники міліції перевіряють причетність чоловіків до трагедії, що сталася у Великій Омеляні.

Все вилучене з місць подій правоохоронці відправили на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом