Обсяг пасажирських перевезень у Крим за половину червня скоротився на 70%. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу повідомив начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Ігор Бреус.

«Якщо взяти аналіз щодо Криму за 14 днів червня, я повинен сказати, що на сьогодні заселеність поїздів, тобто кількість завезених пасажирів у напрямку Криму, скоротилася на 70%», - сказав він.

При цьому начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» повідомив, що на сьогодні в напрямку Криму курсують 28 пар поїздів із 51 передбаченої, в тому числі з України - 17 пар, з Москви - 4 пари, з Білорусі - 7 пар.

Крім того, Бреус зазначив, що за напрямом Крим-Москва курсують поїзди не більше ніж з 10 вагонами. «І заселеність їх становить не більше 30-40%, тобто пасажиропотік не відповідає розмірам руху», - додав він.

Він також нагадав, що продаж квитків в АР Крим здійснюється не за 45, а за 30 діб до відправлення поїзда. «Це пов'язано, в першу чергу, з технічними аспектами та організацією взаємодії, взаєморозрахунків з Кримом і Придніпровською залізницею», - сказав начальник управління.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом