Сили АТО забезпечують охорону та оборону певної ділянки державного кордону України, продовжують стискати кільце оточення навколо населених пунктів і районів, де дислокуються бойовики, гарантують безпечне пересування жителів з населених пунктів, що перебувають під контролем бойовиків. Про це Forum'у повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

За оперативною інформацією, спостерігається збільшення кількості важкого озброєння в Сніжному і велика кількість озброєних осіб в Ямполі.

У Слов'янську члени незаконних військових формувань навмисне підпалюють житлові та адміністративні будівлі після обстрілу цих об'єктів. А на сході Луганської області виявлено велику кількість бандитів, що рухалися в складі колони.

Група з числа підрозділів сил АТО потрапила в засідку. «На допомогу українським військовослужбовцям прийшов бойовий резерв іншого підрозділу. Спільними зусиллями напад терористів було відбито. В результаті більше 30 бойовиків убиті і поранені. Внаслідок бою один із військовослужбовців отримав поранення, його евакуювали в медичний заклад», - повідомили у відомстві.

Вдень стався напад на колону військової техніки в районі населеного пункту
Соболівка, українські військові його рішуче відбили, втрат серед військовослужбовців немає.

За минулу добу точними вогневими ударами по позиціях бойовиків, спрямованими на ліквідацію озброєння, військової техніки і терористів, були знищені кілька об'єктів.

Центрами напруги залишаються міста Слов'янськ, Станично-Луганське. «В районах цих населених пунктів члени НВФ намагаються створювати посилені блокпости, вогневі та оборонні позиції. З допомогою іноземних фахівців вони встановлюють радіокеровані вибухові пристрої», - встановили у Міноборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102