Прокуратура Львівської області порушила кримінальне провадження за фактом незаконної діяльності інтернет-спільноти «Львівська народна республіка».

За інформацією прес-служби наглядового відомства, 14 червня поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

«Підставою для реєстрації зазначеного кримінального провадження стало виявлення в мережі Інтернет інформації про протиправну діяльність інтернет-спільноти «ЛНР-Львівська народна республіка», яка функціонує в соціальній мережі «Вконтакте», - зазначили в прокуратурі.

За допомогою цієї мережі невстановлена особа - засновник зазначеної групи - проводить агітаційну роботу серед користувачів. Зокрема, формує деструктивні погляди і думки окремих громадян, пов'язані з посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України.

Кримінальне провадження для проведення подальшого досудового розслідування скеровано у слідчий відділ УСБУ у Львівській області. Крім того, відповідно до ч.1 ст.37 КПК України у провадженні призначено групу прокурорів для здійснення процесуального керівництва.

Наразі досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67