Комуністична партія України вимагає в терміновому порядку розпочати мирний процес врегулювання збройного конфлікту в Донецькій та Луганській областях.

Про це, виступаючи з парламентської трибуни, заявив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє «ГолосUA».

Глава КПУ зазначив, що у збройних конфліктах не буває переможців. За своїми руйнівними наслідками для економіки та соціальної сфери, продовжив Симоненко, збройний конфлікт на сході відповідає повномасштабним військовим діям.

«Тисячі людей у власній країні стали біженцями. Економіка в критичному стані, зростає заборгованість із заробітної плати, збільшилася злочинність у кілька десятків разів. Тому Компартія вимагає терміново розпочати процес мирного врегулювання ситуації», - зазначив Симоненко.

Лідер комуністів закликав нардепів дослухатися до думки генерального секретаря ОБСЄ, який заявив, що події на сході - це безумство, яке необхідно терміново припинити.

Симоненко підкреслив, що слідом за припиненням військових дій сторонам необхідно сісти за стіл переговорів і після цього провести парламентські вибори.

«Ми переконані, що заклики до війни - це не шлях до миру, а шлях до знищення України як держави. Ми впевнені, що Україна повернеться до мирного життя, але для цього необхідно, щоб люди дізналися правду. Тому ми, комуністи, вимагаємо оприлюднити інформацію, хто винен у загибелі людей на Майдані в Києві, Одесі, Маріуполі. Докази, а не брехня, яку поширюють держслужби», - повідомив Симоненко.

Він додав, що КПУ звернулася до всіх центральних та територіальних підрозділів МВС, СБУ, ГПУ, які надали докази відсутності злочинних дій з боку членів партії, в чому нині КПУ звинувачує владу.

«Ці докази є в наявності за підписом усіх керівників обласних служб», - зазначив голова партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79