За злочинні накази і корупцію, які мають місце під час проведення АТО, треба жорстко карати. Про це кореспондентові Forum'у заявив нардеп від фракції «УДАР» Сергій Куніцин, коментуючи інформацію про зловживання під час проведення АТО.

«Це відбувається тому, що не бояться відповідальності. Як тільки посадять хоч когось за вкрадені народні гроші, все стане на свої місця. У нас бабусі по всій Україні по 5 грн збирають, а на кожному бронежилеті 750 грн крадуть - за це потрібно віддати під військовий трибунал. Військова прокуратура, СБУ, контррозвідка повинні зробити дуже серйозні висновки», - заявив він.

Також нардеп сподівається, що Президент України Петро Порошенко відреагує на факти злочинних наказів й усі винні будуть притягнуті до відповідальності.

Він підкреслив, що за офіційною інформацією з 125 загиблих військовослужбовців більше половини загинули не в бойових умовах.

Також він обурений тим фактом, що під час спроби посадити ІЛ-76 загинуло 49 людей. «В умовах військового часу боротися потрібно жорстко, приймати кадрові рішення - негайно звільнити із займаної посади начальника Генштабу генерала Куцина за збитий літак, за вбитих, за безглузді жертви. Я пропоную всіх генералів, які віддавали наказ, посадити в ІЛ-76 і відправити у Луганськ. Побояться - до бісової матері з української армії», - заявив він.

Куніцин також засудив політиків, які піаряться на АТО. «Точно, кому війна, кому мати рідна. Пропаща справа - вилазити і кукурікати про те, як він багато воює. Той, хто воював, у груди себе не б'є, скромно поводиться», - сказав нардеп.

Він також повідомив, що ветерани Афганістану спільно з чинними військовими розробили комплекс пропозицій про те, «що з військово-політичної точки зору потрібно зробити на південному сході» і сподіваються передати Президенту.

Коментуючи думку, що військові дії на сході комусь вигідно затягувати, Куніцин сказав: «Той пласт нероб і непрофесіоналів у погонах, які сьогодні командують, потрібно прибрати, адже є й умисел і ті, хто працюють на протилежну сторону», - наголосив він і висловив сподівання, що Президент України зможе розібратися в ситуації.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219