Українцям зараз невигідно зберігати свої заощадження в гривні у банках, тому соціальна реклама Ощадбанку навряд чи дасть очікуваний ефект. Таку думку в коментарі Forum'у висловив головний фінансовий аналітик РА «Експерт-Рейтинг» Віталій Шапран.

«Девальвація в Україні уже відбулася. Я б навіть сказав випереджаючими темпами, тому що в останньому варіанті бюджету курс гривні до долара становив 10,50 грн. Кількість гривневих депозитів у банках впала, адже тепер вони невигідні», - сказав Шапран.

Аналітик зазначив, що нинішня ситуація на фінансовому ринку не сприяє відновленню довіри вкладників до банківської системи.

«Велика кількість тимчасових адміністрацій, небажання центрального банку вести діалог, ліквідація фінансових установ - все це явно не викликає довіри в українців. У цьому разі швидше потрібно змінювати поведінку регулятора. Політика держави має стати м'якшою і більш орієнтованою на вкладників. І не тільки на фізосіб, але й на юридичних осіб, які становлять великий відсоток вкладників», - радить він.

Нагадаємо, Ощадбанк запускає нову рекламну кампанію, покликану переконати клієнтів залишати гроші на депозитах у національній валюті.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444