Росія повинна запровадити персональні санкції проти перших осіб України. Таку думку висловив глава комітету з міжнародних справ Олексій Пушков, виступаючи на пленарному засіданні Держдуми.

За його словами, влада України свідомо розвиває логіку конфлікту, тим самим «обслуговуючи адміністрацію Обами». «Повинна бути проведена переоцінка нашої політики стосовно України», - вважає він.

«Наша лінія на те, що санкції є чимось неприйнятним у міжнародних справах, мені здається, не знаходить розуміння в західному світі, де санкції перетворилися на постійний засіб дипломатії і зовнішньої політики», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Нам потрібно продумати систему санкцій стосовно України, в тому числі, що стосуються членів керівництва України, санкцій персонального характеру», - заявив Пушков. «В умовах, коли санкції застосовуються великою кількістю міжнародних гравців, що належать до провідних країн сучасного світу, Росія звужує свій зовнішньополітичний потенціал, відмовляючись від цього інструменту», - вважає голова комітету.

«Нам пора закінчувати розмови про партнерство з Україною, поки Україна не продемонструє готовність до такого партнерства», - сказав Пушков.

Пушков вважає, що відносини Росії та України вступили в нову якісну фазу, яка «все більше наближає до серйозного конфлікту».

«Напад на російське посольство, спроба нападу на консульство в Одесі, образи на адресу президента РФ, регулярні арешти російських журналістів, які не припиняються, відмова платити за газ - а я думаю, це продумане і скоординоване зі США рішення - все це ланки одного ланцюга», - заявив глава комітету Держдуми у міжнародних справах.

Депутат також наголосив, що Росія не визнає односторонньої демаркації кордону з боку Києва. «Треба сказати, що односторонньої демаркації кордону не буває. Якщо в Києві не в курсі, то завжди створюється змішана комісія і дві сторони цим займаються. Це є предметом окремої угоди між державами», - зазначив він.

За словами Пушкова, одностороння демаркація кордону Україною призведе до постійних прикордонних конфліктів з Росією. «Можна припустити, що Росія цю односторонню демаркацію не визнає тільки тому, що це суперечить усім нормами міжнародного права», - додав голова комітету.

Нагадаємо, 16 червня РНБО ухвалила рішення доручити уряду провести односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону у зв'язку з наявними загрозами національній безпеці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157