У Києві на зйомках «Х-фактора» народною премією «Телезірка» була нагороджена ведуча проекту Оксана Марченко. Коментуючи свою перемогу, вона сказала: «Я віддаю. Я звикла віддавати, тому отримувати мені дуже важко».

Варто зазначити, що Марченко перемагала в номінації «Улюблена телеведуча розважальної програми» тричі - у 2010, 2011, 2012 роках - і є володаркою трьох статуеток, які вручають переможцям народної премії «Телезірка». Раніше вона також була названа кращою телеведучою й отримала премію «Телетріумф» за роботу над проектом «Україна має талант-2».

У 2012 році Марченко була визнана «найкрасивішою жінкою України-2011» за результатами голосування серед читачів журналу Viva! І це далеко не повний перелік досягнень ведучої.

Вона по праву носить звання улюбленої телеведучої українців і практично щорічно отримує нагороди в галузі телебачення. В її колекції нагород є премії «Телетріумф», «Телезірка», «Золоте перо» та багато інших. Уже протягом кількох років телеглядачі вмикають «Х-фактор» та «Україна має талант» не тільки для того, щоб подивитися яскраве шоу, але й щоб побачити улюблену телеведучу, а також обговорити її нове вбрання. Подейкують, що сценічний гардероб Оксани Марченко складається виключно з творів мистецтва.

Успіх шоу-діви і дружини одного з відомих українських політиків уже не викликає особливого подиву. У 2013 році було прийнято рішення не номінувати на премію «Телезірка» тих, хто вже тричі перемагав у цьому престижному конкурсі. Незважаючи на це, 10 червня 2014 року Марченко була вкотре нагороджена народною премією «Телезірка». І це свідчить про багато що.

Історія успіху Марченко - це історія жінки, яка «зробила себе сама».

На телебачення Оксана потрапила, будучи студенткою, перемігши в 1992 році на конкурсі непрофесійних телеведучих. Їй було всього 19, коли вона стала обличчям загальнонаціональних каналів - спочатку ЮТАР, потім - УТ-1 («Стримані вівторки», «Доброго ранку, Україно!», УТН).

У 2000-му, маючи за плечима вісім років телевізійного стажу, Оксана Марченко засновує власну телевізійну компанію - «Омега-ТВ», яка дебютує в ефірі УТ-1 спочатку з соціально-розважальним шоу «Моя професія», потім - з політичним ток-шоу «Час».

З 2003 року «Омега-ТВ» займається виробництвом документального циклу «Імена» - серії програм про видатних людей, чиї долі переплелися з історією України. Героями цих фільмів стали такі яскраві особистості, як Блаженнійший Володимир, архієпископ Любомир Гузар, В'ячеслав Чорновіл, Микита Хрущов, Петро Шелест, Леонід Биков, Павло Попович, Шолом-Алейхем, Борис Патон, Отто фон Габсбург, Людмила Гурченко, Микола Касьян, Сергій Бубка, Андрій Шевченко, Мішель Терещенко, барон Едуард Фальц-Фейн, Іоланта Кваснєвська - всього більше 100 знаменитих імен. Ці фільми виходили в ефір на УТ-1 та «Інтері» і зараз по супутниковому каналу УТР транслюються на весь світ.

З 2007 року Оксана Марченко - автор і ведуча «Шоу Оксани Марченко», девіз якого «Настав час бути щасливою!». Важливий елемент проекту - надання реальної допомоги героїням, які потрапили в безвихідне становище і втратили надію розв’язати життєво важливі проблеми.

У 2009 році Марченко стала ведучою талант-шоу «Україна має талант!» на телеканалі СТБ, а в 2010-му - ведучою масштабного вокального талант-шоу «Х-фактор» на цьому ж каналі.

Телевізійні нагороди за артистизм у шоу-програмах - не єдині трофеї ведучої. У 2004 році проект «Імена» (автор і ведуча - Оксана Марченко) отримав премію «Золоте перо» як краща пізнавальна програма на ТБ.

Крім того, Марченко фактично є обличчям каналу СТБ. За даними дослідження, проведеного в 2012 році компанією iVOX, понад 50% респондентів назвали правильно канал, на якому працює ведуча - це один із найвищих результатів цього опитування.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277