Фінансова система Донецької області паралізована через захоплення прихильниками управлінь Державного казначейства, Міністерства доходів і зборів та Національного банку України, повідомили Forum'у в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Сьогодні вранці, 16 червня, прихильниками так званої ДНР в Донецьку захоплено приміщення Головного управління Державної казначейської служби Донецької області, Головного управління Міністерства доходів і зборів області та Управління Національного банку України. Таким чином фінансова система області виявилася паралізована», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в уряді, через дії бандитів в області призупинені виплати пенсій, заробітних плат у бюджетній сфері, соціальні виплати, підтримка вугільних шахт і т.п.

Крім того, не надходять податкові платежі донецьких підприємств, немає можливості здійснити відшкодування ПДВ у Донецькій області, а НБУ позбавлений можливості забезпечити систему електронних платежів і підкріплення готівкою банківських установ.

«Керівники відповідних державних установ області та Донецької ОДА намагаються врегулювати ситуацію», - йдеться в повідомленні.

За останньою інформацією, через бойові дії в центрі Луганська призупинено роботу Головного управління Державної казначейської служби області.

Нагадаємо, раніше Донецька міськрада звернулася до мешканців з проханням обмежити перебування поблизу будівлі Національного банку, а також скоригувати маршрути пересування на особистому автотранспорті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231