Представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації передали помічникові військово-морського аташе РФ Едуарду Бєлашову журналістів російського телеканалу «Звезда» кореспондента Євгена Давидова та звукоінженера Микиту Конашенкова.

Передача журналістів відбувалася у приміщенні Дніпропетровської ОДА в присутності понад 30 українських і зарубіжних журналістів.

Журналістів, які весь цей час перебували в готелі «Асторія» в Дніпропетровську, передали заступники голови ОДА Святослав Олійник і Геннадій Корбан, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Під час процедури передачі один із лікарів Дніпропетровського медичного обласного центру повідомив, що молоді люди під час медичного огляду про скарги на стан здоров'я не говорили, пошкоджень на їхніх тілах не виявлено. «Ці пошкодження, що є у молодих людей (синці під очима), відносяться до пошкоджень 5-6-денної давності», - сказав лікар.

У свою чергу, Корбан попросив Давидова і Конашенкова прочитати написані ними власноручно заяви про те, що ніяких претензій і скарг ні до «Правого сектору», ні до влади Дніпропетровської області вони не мають.

«Ці тілесні ушкодження були отримані 13 червня в Донецьку під час п'яної бійки в ресторані», - прочитав Давидов.

Журналісти телеканалу «Звезда» висловили подяку адміністрації області за хороші умови утримання. «Два дні було все добре, котлети і чай смачні», - розповіли вони.

Давидов також розповів, що не хоче ніяких нагород за своє відрядження на схід України. «Я хочу додому, я 2 місяці не був вдома, мені нічого не треба», - сказав він.

Також жодних претензій до української влади не висловив військовий аташе РФ Бєлашов.

Нагадаємо, журналісти каналу «Звезда» - кореспондент Євген Давидов і звукоінженер Микита Конашенков - були затримані силовиками в Дніпропетровській області. Вони прямували в аеропорт Дніпропетровська для подальшого вильоту в Москву.

Це вже друге затримання журналістів телеканалу за останній час. Раніше члени знімальної групи «Звезды» Андрій Сушенков та Антон Малишев 6 червня були затримані в районі Билбасівки неподалік від Слов'янська за підозрою у зборі інформації про блокпост і передані представникам СБУ для уточнення обставин та мети перебування поблизу блокпоста. В ніч на 9 червня вони були передані російським дипломатам на кордоні, після чого спецбортом Міноборони РФ доставлені в Москву.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68