Росія постачає українським повстанцям через свої південні регіони танки та установки залпового вогню, заявив представник держдепу США Марі Харф.

«За нашою оцінкою, озброєні люди в східній Україні отримали важке озброєння і військове спорядження з Росії, включаючи російські танки і системи залпового вогню. У нас є дані, що Росія зосередила на південному заході танки такого типу, які більше не застосовує її армія, і деякі з них були відправлені», - цитує Харф РІА «Новости».

«Росія буде заявляти, що ці танки були захоплені в українських сил, але в цьому регіоні не було українських танкових частин. Ми впевнені, що танки з Росії. У нас також є інформація, що Росія там же, на південному заході, зосередила системи залпового вогню, і вони також були відправлені. На відео в інтернеті видно те, що ми вважаємо цими самими РСЗВ», - стверджує Харф.

За її словами, мова може йти про танки Т-64 БМ-21 «Град».

Нагадаємо, за даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, 12 червня кілька російських БТРів і танків перетнули кордон з Україною через захоплені прикордонні пункти пропуску.

У ході бою біля державного кордону в четвер, 12 червня, на південний захід від населеного пункту Степанівка українські військовослужбовці знищили 2 БТР, 2 танки та 2 автомобілі КАМАЗ, на яких були встановлені великокаліберні кулемети 12,7 мм - «КОРД».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62