Бійці, що беруть участь в антитерористичній операції на сході України, будуть повністю забезпечені бронежилетами протягом 10 днів, а до середини серпня бронежилетами буде забезпечена вся українська армія.

Про це повідомив на прес-конференції начальник фінансово-економічного управління Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Олександр Інжієвський.

За його словами, до кінця червня буде закуплено 17 тис., а до 15 серпня - ще 11 тис. бронежилетів, повідомляє «УНІАН».

Представник тилу Збройних сил України Юрій Тимченко зазначив, що у зв'язку з браком фінансування в останні роки бронежилети для армії закуповувалися по мінімуму і тільки миротворцям. Тому Україна втратила вітчизняного виробника бронежилетів. Зараз, за його словами, за короткий час вдалося відновити виробництво, і вже сьогодні укладені договори на постачання 17 тис. бронежилетів саме українського виробництва. Вже поставлено близько 3 тис.

«Щоб ви розуміли, потужність виробництва бронежилетів на сьогодні, завдяки роботі підприємства в три зміни, максимально можлива 250 бронежилетів за день. Більше технологічний процес просто не витримує», - сказав Тимченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90