Установчий з'їзд нової політичної сили, про створення якої оголосив народний депутат Юрій Мірошниченко, виступаючи на Форумі розвитку України 12 червня, запланований на кінець червня.

Про це повідомив директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, який допомагає у створенні нової партії. З точною датою учасники нової політичної сили мають намір визначитися найближчим часом, пише «Взгляд».

«Я разом з інститутом «Нова Україна» допомагаю новій політичній команді в підготовці документів та матеріалів, у розробці ідеологічної платформи. Але я особисто не входитиму в нову партію», - каже Єрмолаєв.

Він зазначив, що назва «Партія розвитку» це робоче рішення, тому всі документи партії, її статут та остаточна назва будуть озвучені на установчому з'їзді. На установчому з'їзді партії мають намір зібратися всі, хто підтримує новий політичний проект.

«У створенні нової партії бере участь низка політиків. Сергій Льовочкін підтримує всі демократичні проекти, в тому числі і створення цієї політичної партії», - зазначає Єрмолаєв.

Єрмолаєв вважає, що в умовах великого вакууму нових демократичних політичних сил у нової партії є великі перспективи.

«Політсила відповідатиме інтересам населення східних регіонів, тієї частини людей, які налаштовані на подальші зміни, на стабілізацію і відкидають радикальні погляди», - каже директор Інституту «Нова Україна».

Електоратом партії, за його словами, буде «міський клас» - інтелігенція, учні, працівники бюджетних установ, які раніше не симпатизували радикальним поглядам «ні з ліва, ні з права, і для яких зараз немає політичної платформи».

Нагадаємо, що в Києві пройшов Форум розвитку України. Модераторами Форуму виступили екс-губернатор Кіровоградської області Сергій Ларін та народний депутат України Юрій Мірошниченко. Виступаючи на форумі, Мірошниченко заявив, що в Україні визрів ґрунт для створення нової політичної сили, яка стане соціальним ліфтом для менеджерів нової хвилі. Нове політичне утворення називатиметься співзвучно з Партією регіонів - Партія розвитку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом