Танки, які перейшли кордон з Україною з боку Російської Федерації, знаходяться в селищі Часів Яр у несправному стані і будуть найближчим часом знищені українською авіацією. Про це повідомив на брифінгу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Що стосується двох танків, які вчора прибули на територію України через територію Росії, вони зараз перебувають в районі селища Часів Яр Артемівського району. Вони фактично вже перебувають в несправному стані. Ті люди, які ними керували, за нашими даними, є громадянами Росії. Танки далі не йдуть через те, що поламалися», - сказав Геращенко, повідомляє «УНІАН».

Радник міністра внутрішніх справ звернувся до людей, які керували танками: «Я рекомендую для порятунку свого життя залишити ці бронемашини, оскільки вони у будь-якому разі будуть знищені з повітря найближчим часом. Збережіть своє життя».

Геращенко розповів, що «танки, які потрапили на територію України з боку Російської Федерації, раніше належали Збройним силам України, базуючись в Криму. Їх перекинули з Криму морем у Російську Федерацію, звідки вони перейшли кордон з Україною».

Нагадаємо, 12 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що кілька російських БТРів і танків перетнули кордон з Україною через захоплені прикордонні пункти пропуску.

13 червня в Міноборони України заявили, що в ході бою біля населеного пункту Степанівка українські військовослужбовці знищили два БТР, два танки та два автомобілі КамАЗ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176