Правоохоронці мають намір забезпечити евакуацію мирних жителів із зони антитерористичної операції через Красний Лиман Донецької області.

Про це сказав на прес-конференції радник міністра внутрішніх справ з координації евакуації мирних жителів із зони АТО Зорян Шкіряк.

Він зазначив, що сьогодні збереться у повному складі Штаб координації переселення громадян із зони АТО і буде розроблений детальний механізм евакуації жителів.

Правоохоронці мають намір створити коридор для евакуації і переміщати мирних громадян через певний транзитний пункт.

«Попередньо визначено, що це буде в напрямку Красного Лиману», - повідомив Шкіряк.

Він зазначив, що найближчим часом Штаб у повному складі поїде в район Слов'янська Донецької області для координації процесу евакуації безпосередньо на місці.

Радник міністра прогнозує, що коридор для переселенців запрацює через 2-3 дні.

Евакуація буде проводитися в кілька етапів, оскільки транзитний пункт може вмістити не більше 10 тисяч громадян, передають «Українські новини».

Водночас Шкіряк наголосив, що всі переселенці пройдуть процедуру ідентифікації для того, щоб не допустити виїзду сепаратистів і терористів із зони АТО.

Шкіряк прогнозує, що терористи спробують зірвати процес евакуації й заблокувати коридор для переселенців.

Радник підкреслив, що правоохоронці розробляють план протидії такому розвитку подій.

Як повідомляв ForUm, міжвідомчий координаційний штаб розробив план тимчасового переселення жителів сходу в інші регіони України.

Раніше Президент України Петро Порошенко доручив створити коридор для мирного населення, що хоче залишити території проведення антитерористичної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64